KÜTAHYA / SİMAV - Kestel İlkokulu

E TWİNNİNG SIFIR ATIK KAHRAMANLARI (Zero Waste Heroes) PROJEMİZ

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Betül Raziye Ak 6. Ve 7.sınıf öğrencileriyle birlikte Litvanya ve Yunanistan ortaklı "Sıfır Atık Kahramanları" adlı projeyi yürütmeye başladı. Projede 6 Türk 1 Litvanyalı ve 1 Yunan ortak bulunuyor. Bu projeyle öğrenciler farklı kültürler tanıyacak, yabancı dilde iletişim kuracak ve sıfır atık odaklı etkinlikler yaparak hem eğlenecek hem de çevreye katkıda bulunacak. Öğrencilerin çevre farkındalığının artması, atığın nedenleri ve sonuçlarını keşfederek bununla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri ve çevreyi korumak için bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca kendi yaptıkları kedi kulübelerinde yemek artıklarıyla hayvan besleyerek sorumlu olmayı ve merhameti de öğrenecekler. Böylece doğayı güzelleştirmekle kalmayacaklar, aynı zamanda yerli ve yabancı ortak okullarla iletişim kurarak sosyal ve dil becerilerini de geliştirecekler.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk "Cehaletle savaş, düşmanla savaştan daha önemsiz değildir!" dediğinde Kütahya- Eskişehir savaşları halen devam ediyordu. Düşmanla savaş bitti, ancak cehaletle savaş hiçbir zaman bitmeyecek! İrfan ordusunun neferleri olan kıymetli  öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarız.

Kas

Öğrencilerimizi afetlere hazır tutmak amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı yaptık.

Mutluyuz, Gururluyuz!

Cumhuriyetimiz 100 yaşında.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün önderliğinde daha nice 100 yaşlara!

Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını Kutluyoruz.

Ekm

Simav Kaymakamlığı her çocuğun müzik ve sporla buluşması için güzel bir proje başlattı. Gönüllü Beden Eğitimi ve Müzik öğretmenleri , Beden Eğitimi ve Müzik öğretmenlerinin olmadığı okullara giderek çocuklara spor ve müzik etkinlikleri yaptırıyor.  Projenin adı ise "Müzik Çalar, Spor başlar" . Başta Simav Kaymakamımız Bünyamin KARALOĞLU olmak üzere projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

Ekm

Kestel İlkokulu veli ziyaret saatleri belirtilen saatlerde gerçekleştirilecektir.

Kene ısırması ve kırım kongo kanamalı ateşi nedir?